روتر
معرفی روتر Router
روتر (Router) یا حداقل دستگاهی در شبکه که امروزه ما به عنوان روتر میشناسیم، دستگاهی است که به تجهیزات و قطعات الکترونیکی شما همانند کامپیوترها و لپتاپها، اجازه اتصال به اینترنت را میدهد. در ادامه این محصول را به شما معرفی میکنیم و میتوانید از آخرین قیمت روتر نیز مطلع شوید.
روتر یکی از نقاطی است که در شبکه مورد حمله و نفوذ بدافزارها و هکرها قرار میگیرد و در نتیجه به وجود آوردن امنیت بسیار بالا در این نقطه میتواند شبکهها را تا حد زیادی ایمن سازد.
روتر دارای سیستم عاملی هستند و باید همواره با توجه به نسخهای که توسط شرکت تولید کننده عرضه میشود، به روز رسانی شوند.
بسیاری از این دستگاهها، توسط کابل شبکه به کامپیوترها و تجهیزات دیگری از قبیل پرینترها متصل میشوند و لذا معمولا نیازمند نصب درایور نیستند. با این حال، برخی از آنها که توسط کابل یو اس پی و یا فایروایر متصل میشوند، برای انجام عملکردی درست، نیاز به نصب درایور دارند.
روتر به انواع مودم مانند مودمهای فیبرنوری، کابلی، DSL و انواع دیگر مودمها متصل میشوند، سپس به دستگاهها و تجهیزات دیگر متصل شده و سبب برقراری ارتباط اینترنت میشوند.
در حقیقت میتوان این محصول را دستگاهی برای توزیع اینترنت میان دستگاههای متصل شناخت. بسیاری از آنها، حتی روترهای وایرلس، به طور معمول دارای پورتهای شبکه متعددی هستند تا بتوانند دستگاههای متفاوتی را به طور همزمان به اینترنت متصل کنند. روتر وایرلس، پس از اتصال به مودم، میتواند تعداد بسیاری از تجهیزات الکترونیکی که به صورت سختافزاری قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی وایرلس دارند را، به اینترنت متصل کند.
روترهای وایرلس و کابلی میتوانند در حقیقت به عنوان یک سوئیچ شبکه ساده نیز عمل کنند و این به این معنی است که دستگاههای مختلفی که به یک روتر متصل هستند، میتوانند در صورت لزوم فایلهایی را به اشتراک بگذارند و یا در صورت وجود پرینتر، به صورت مشترک از آن استفاده کنند.
برای استفاده از این دستگاه در یک شبکه و به دلایل مختلف، باید وارد تنظیمات آن شوید و از جمله این دلایل میتوان به تغییر رمز ورود به تنظیمات، رمزگذاری شبکه، تنظیمات ارسال اطلاعات توسط پورتها، تغییر پسورد وایرلس، تغییر نام شبکه وایرلس و در نهایت به روزرسانی سیستمعامل اشاره کرد.
روتر چگونه کار میکند؟
یک روتر در حقیقت مسیر آدرس آیپی یک بسته را شناسایی میکند، آن را با جدول روتینگ خود بررسی کرده و بهترین هاب را برای انتقال آن مشخص میکند.
جدولهای روتینگ در حقیقت شامل مسیرهایی برای انتقال اطلاعات هستند و این دستگاه با توجه به الگوریتمهایی که دارند از این جدول استفاده کرده و بهترین مسیر را برای انتقال اطلاعات مشخص میکنند.
جدولهای روتینگ میتوانند هم به صورت استاتیک و هم به صورت دینامیک وجود داشته باشند و روترهای دینامیک، اطلاعات جدول روتینگ خود را بر اساس فعالیتهای شبکه و جابجایی اطلاعات با دیگر تجهیزات شبکه از طریق پروتکل، بروزرسانی میکنند.
همچنین، جدولهای روتینگ شامل روتینگ پیش فرض نیز هستند و چنانچه به هر دلیلی و در هر زمانی، روتر توانایی پیدا کردن مسیر انتقال بهتری را نداشت، از آن استفاده میکند.
بسیاری از روتر ها از قابلیت ترجمه آدرس شبکه یا NAT پشتیبانی میکنند که باعث حفاظت آدرسهای آیپی خصوصی در درون یک LAN، میشود و این امر را از تغییر آدرس دهی مجدد تمام ترافیکهای خروجی برای یک آدرس آیپی انجام می دهد. این قابلیت، سبب افزایش امنیت شبکه می شود و میتواند باعث حفاظت شبکه در برابر آسیبها و حملات احتمالی موجود در شبکههای عمومی شود.
راهنمای خرید روتر
قبل از خرید روتر به سه ویژگی محدوده پوشش دهی بیسیم، سرعت شبکه بیسیم و قیمت روتر دقت کنید.
محدوده پوشش دهی بیسیم
محدوده پوششدهی روتر بستگی به عوامل بسیاری دارد. از تعداد رادیوها و آنتنها، فرکانسهای قابل پشتیبانی گرفته تا رابطهای کاربری و بسیاری عوامل دیگر. نکته قابل توجه آن که: روترهایی با تکنولوژی بی سیم AC بهترین پوشش دهی را در دورترین نقاط فراهم میکنند و در مرحله بعدی روترهای سری N قرار دارند. اگر میخواهید شبکه بی سیم قابل اعتمادی داشته باشید ، شبکه بی سیم G را فراموش کرده و از روترهای سری AC لذت ببرید.
سرعت شبکه بی سیم
روتر ها از زمان عرضه به بازار تا امروز راهی طولانی را سپری کرده اند. روتر های سری AC، سه برابر سریعتر از روترهای سری N عمل میکنند. و روترهای سری N ، 14 برابر سریعتر از روترهای سری G هستند. اگر شما از برنامه هایی استفاده میکنید که نیاز به ارتباط پایدار اینترنت دارند، مانند استریم ویدیوهای 4K و یا بازی های آنلاین، بیسیم سری AC عملکردی به مراتب بهتر نسبت به سری N و G در اختیار شما قرار میدهد.
مهمترین ویژگی های یک روتر:
- Router ها دستگاه هایی لایه سوم ( مدل مرجع OSI) هستند.
- Router ها مادامیکه برنامه ریزی نگردند ، امکان توزیع داده را نخواهند داشت.
- اگثر Router های مهم دارای سیستم عامل اختصاصی خاص خود هستند.
- Router ها از پروتکل های خاصی به منظور مبادله اطلاعات ضروری خود ( منظور داده نیست ) استفاده مینمایند.
انواع روتر
روترهای سخت افزاری
روترهای فوق سخت افزارهائی هستند که نرم افزارهای خاص تولید شده توسط تولید کنندگان را اجراء می نمایند.
نرم افزار فوق ، قابلیت روتینگ را برای روترها فراهم نموده تا آنان مهمترین و شاید ساده ترین وظیفه خود که ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است را بخوبی انجام دهند.
اکثر شرکت ها ترجیح می دهند که از روترهای سخت افزاری استفاده نمایند چراکه آنان در مقایسه با روترهای نرم افزاری، دارای سرعت و اعتماد پذیری بیشتری هستند.
روترهای نرم افزاری
روترهای نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با روترهای سخت افزاری بوده و مسئولیت اصلی آنان نیز ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است.
یک روتر نرم افزاری می تواند یک سرویس دهنده NT ، یک سرویس دهنده نت ور و یا یک سرویس دهنده لینوکس باشد . تمامی سیستم های عامل شبکه ای مطرح ،دارای قابلیت های روتینگ از قبل تعبیه شده است.